The location could not be found.
[+]

UUTTA MIKKELIN KESÄSSÄ

PÖLÖSEN MAASEUTUELOKUVAT YÖLEFFOINA NAISVUORELLA

Mikkelin Naisvuorella (katettu kesäteatteri ja katsomo) esitetään elokuun pimenevissä ja lämpimissä illoissa ulkoilmaelokuvina Markku Pölösen ns. maaseututrilogia; Onnen maa, Kivenpyörittäjän kylä ja Kuningasjätkä. Elokuvien esitykset sijoittuvat lauantai-illoiksi viikoille 31-33 (4.8., 11.8. ja 18.8.). Elokuvien alkamisaika on noin klo 21.15, kun esityspaikalla on riittävän hämärää.

Onnen maa Riikka Räsänen ja Pertti koivulaUlkoilmaelokuvaesityksiä ei Mikkelissä, lähialueilla tai muuallakaan Suomessa nykyään juuri järjestetä. Elokuvasarja onkin uusi avaus tämän tyyppiselle elokuvatoiminnalle ja suunnitelmissa on tulevina kesinä laajentaa tapahtuma ulkoilmaelokuvafestivaaliksi, jonka ohjelmisto koottaisiin esim. teeman tai henkilön (kuten nyt Pölönen) ympärille.

Pölösen maaseututrilogian elokuvien aiheet sopivat mainiosti kesäiseen Etelä-Savoon ja maaseutukaupunki Mikkeliin. Ajankohta on valittu siten, että tapahtuman tarjonnasta pääsevät nauttimaan paikallisten asukkaiden lisäksi niin kesäasukkaat kuin alueella vierailevat matkailijatkin. Myös elokuvien ohjaaja, Markku Pölönen on ajankohtainen, esitetäänhän kesä-heinäkuussa hänen kirjoittamaansa näytelmää Naisvuoren kesäteatterissa.

Kohdeyleisölle halutaan tarjota uusi ja miellyttävä elokuvakulttuurin elämys luonnonkauniilla ja keskeisellä paikalla. Tavoitteena on myös elvyttää Naisvuoren alueen käyttöä kaupunkilaisten ja vierailijoiden virkistys- ja kulttuurikohteena sekä pidentää kesäteatterin alueen ja puitteiden käyttökautta elokuun loppuun.

Elokuvien esittämisen oheen yritetään saada ohjaaja- tai näyttelijävierailuja sekä musiikkiesityksiä. Liput ennakkoon www.parhaattapahtumat.fi.

TAPAHTUMATIEDOT

Naisvuoren yöleffat, Naisvuoren kesäteatteri, Mikkeli

La 4.8. klo 21.15 Onnen maa (1993)
Kesto 58 min., näyttelijät: Anja Pohjola, Katariina Kaitue, Pertti Koivula, Taisto Reimaluoto, Tuula Väänänen, Veikko Tiitinen

La 11.8. klo 21.15 Kivenpyörittäjän kylä (1995)
Kesto 90 min, näyttelijät: Martti Suosalo, Henrika Andersson, Pertti Koivula, Matti Varjo, Esko Nikkari, Esko Hukkanen

La 18.8. klo 21.15 Kuningasjätkä (1998)
Kesto 85 min, näyttelijät: Pertti Koivula, Simo Kontio, Esko Nikkari, Anu Palevaara, Peter Franzen, Heikki Kujanpää, Vesa Mäkelä, Ilkka Koivula

Liput 8€. Liput ennakkoon www.parhaattapahtumat.fi

 

NAISVUOREN YÖLEFFAT / ELOKUVIEN ESITTELY

La 4.8. klo 21.15 Onnen maa (1993)
Onnen maa Riikka Räsänen ja Pertti koivulaKesto 58 min., näyttelijät: Anja Pohjola, Katariina Kaitue, Pertti Koivula, Taisto Reimaluoto, Tuula Väänänen, Veikko Tiitinen

On 60-luku ja tangoa tanssitaan. Tenho (Pertti Koivusalo) on perheen musta lammas, joka tulee perheensä luokse kylään. Hänen isänsä makaa kuolinvuoteellaan ja muu perhe elelee omaa elämäänsä. Tenho rupeaa opettamaan tangon saloja veljenpojalleen. Tenho rakastuu myös kauniiseen naiseen, Virveen.

Onnen maa on mukavalla meiningillä vedetty nostalginen suomifilmi. Kyseessä on ihan mukava komedia, jonka katsoo iloisella mielellä loppuun asti. Elokuvan pituus on sopivasti vajaa tunti.

La 11.8. klo 21.15 Kivenpyörittäjän kylä (1995)
Kesto 90 min, näyttelijät: Martti Suosalo, Henrika Andersson, Pertti Koivula, Matti Varjo

Markku Pölösen ensimmäinen kokopitkä teatterielokuva Kivenpyörittäjän kylä pohjautuu Heikki Turusen samannimiseen romaaniin. Turusen teos on useasti nähty myös teatterin lavalla. Pölösen elokuva on romanttinen maalaiskomedia, jossa suuri joukko kotimaisia kasvoja esittävät näytelmän 1970-luvun kesähäistä Suomen suvessa.

Elokuvassa Pekka (Martti Suosalo) palaa Ruotsista synnyinkyläänsä Jerusalemiin mukanaan kopea vaimonsa (Henrika Andersson) sekä tytär ja äitinsä. Kyläkoululla järjestetään sen viimeiset häät sillä koulu kuin suuret rantakaistaleet järveltä on myyty. Jerusalemilaisia ovat poikamieheksi jäänyt Urho (Pertti Koivula), kuolemaa odottava Jalmari (Esko Nikkari), lapsuuden tragedian järkyttämä kivenpyörittäjä (Jarmo Mäkinen) sekä Matti Varjon tulkitsema satusetämäinen Eljas. Elokuvassa on suomalaista kyläelämää, hurttia huumoria – humalaa ja perkelettä.

La 18.8. klo 21.15 Kuningasjätkä (1998)
Peter-Franzen-ja-stunttiKesto 85 min, näyttelijät: Pertti Koivula, Simo Kontio, Esko Nikkari, Anu Palevaara, Peter Franzen, Heikki Kujanpää, Vesa Mäkelä, Ilkka Koivula

Kuningasjätkä sijoittuu tukkijoelle Itä-Suomeen, jonne kaupunkilaismies Tenho Ovaska (Pertti Koivula) saapuu 10-vuotiaan poikansa Topin kanssa. Vaimo on kuollut ja yksinhuoltajaisä joutuu hankkimaan elantonsa uittohommista. Tukkijätkät karsastavat Tenhoa, joka joutuu taistelemaan paikastaan jätkäyhteisön jäsenenä. Isä joutuu todistamaan miehuutensa sekä muiden miesten että poikansa edessä. Lopussa siintää kuitenkin parempi huominen – sekä tietysti rakkaus.

Liput ennakkoon www.parhaattapahtumat.fi