The location could not be found.
[+]

Kesäkadulla teetä ja tanssia

31.05.2019

Kesän ensimmäinen Kesäkatu-tapahtuma valloittaa Mikkelin keskustan perjantaina 31.5. Koko perheen tapahtuma levittäytyy kävelykadulle ja torille. Tapahtuman juontajana on aikaisempien vuosien tapaan Viki Vänttinen joka muun muassa haastattelee EcoSairilan Panu Jouhkimoa.

Kesäkadun esiintymisareenalla nähdään ja kuullaan paikallista osaamista. Hulivilikarnevaalin Eevert-kettu on kumppaneineen kertoilemassa tulevan karnevaalin kuulumisia. Mikkelin Tanssihullut pistävät pystyyn kesän ensimmäiset katutanssit kello 19 alkaen.

Viiden aikaan avautuu torilla Suomen suurin teepöytä. 200 ensimmäiselle osallistujalle tarjotaan yhteisen pöydän ympärillä reilun kaupan teetä ja pieniä suupaloja englantilaista teeperinnettä soveltaen. Kyseessä on Mikkelin Lukemisen unelmavuoden tapahtuma ja vuoden teemakirjaksi valitun Emmi Itärannan Teemestarin kirjan esiin nostaminen.

Teehetken jälkeen pöytä muuttuu kaikille avoimeksi toimintapisteeksi, jossa pääsee tekemään esimerkiksi teepussitaidetta ja punomaan ystävyysrannekkeita. Paikalle voi tulla lahjoittamaan myös käytettyjä ja kuivattuja teepusseja, jotka päätyvät saman tien kuvataiteilija Kirsimaria E. Törösen ja Pirita Lautalan teepussitaideteokseen.

Kesäkatu Mikkelin keskustassa perjantaina 31.5. kello 17-20. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Myös Mikkejunan kyytiin voi nousta maksutta kirjaston edustalta aina tasatunnein kello 17, 18 ja 19.