Aina kuun viimeisenä perjantaina
25.5. / 29.6. / 27.7. / 31.8. / klo 17-20

  Potential disruption due to snow and ice from 1AM EET FRI until 8AM EET FRI

  Issued:
  17. tammikuuta 2019 klo 14:29 (GMT)
  Expires:
  Lumisadetta
  Torstai .. 70%
  Lumisadetta
  Aluksi lumisadetta. Alin lämpötila -12ºC.
  Täysin pilvistä
  Huomenna .. 20%
  Täysin pilvistä
  Pilvistä. Ylin lämpötila -10ºC. Tuuli WNW ja vaihtelevaa.
  Täysin pilvistä
  Lauantai .. 20%
  Täysin pilvistä
  Pilvistä. Ylin lämpötila -12ºC. Tuuli W ja vaihtelevaa.
  Täysin pilvistä
  Sunnuntai .. 10%
  Täysin pilvistä
  Pilvistä. Ylin lämpötila -11ºC. Tuuli NW ja vaihtelevaa.
  Täysin pilvistä
  Maanantai .. 20%
  Täysin pilvistä
  Pilvistä. Ylin lämpötila -10ºC. Tuuli WNW ja vaihtelevaa.
  Täysin pilvistä
  Tiistai .. 10%
  Täysin pilvistä
  Pilvistä. Ylin lämpötila -11ºC. Tuuli W ja vaihtelevaa.
[+]

Jaakko & Jay @ PaukkulaFest 25.5.

20.03.2013

Jaakko_Jay5_photo_IsmoKorhonenKeskeinen sijainti, helppo saavuttaa ja mahtavat puitteet. Nämä ovat vahvuuksia, joita Mikkelin uusimman tapahtuman järjestelyissä mukana oleva kulttuurituottaja Jatta Juhola nostaa esille kiinnostavan ohjelman lisäksi. Kyse on lauantaina 25.5. järjestettävästä PaukkulaFestistä joka tavoittelee kävijöitä Mikkelin seudun lisäksi muualtakin maasta. PaukkulaFest on eräs 90-vuotisjuhlavuottaan viettävän Suomen Nuoriso-opiston juhlavuoden tapahtumista ja sen toteutuksessa ovat vahvasti mukana opiston nykyiset opiskelijat.

PaukkulaFestin päätapahtuma on kaikille avoin H.O.T-Rock. Ennen sitä festivaalin ohjelmassa on mm. Magneettimies-dokumenttielokuva, joka kertoo nuorena kuolleen lauluntekijä Pekka Strengin elämästä. Sisältäni portin löysin –kappaleestaan tunnettu Streng opiskeli Paukkulassa nuoriso-ohjaajaksi 1960-luvulla.

HMLH.O.T-Rockissa esiintyvät Baltix, Las Vegas, Vehkala plays Peitsamo, Austin Resolution ja Hiljaisten Miesten Laakso. Yhteistä näille esiintyjille on se, että osasta heillä on kytkyjä juhlavuottaan viettävään Suomen Nuoriso-opistoon. Yhtyeiden jäseniä on opiskellut Paukkulassa tai he ovat ponnistaneet maailmalle legendaarisesta bändikämpästä, ns. Tikan talosta, joka sijaitsi Paukkulan nykyisen päärakennuksen paikalla. Odotettavissa siis on niin sanotusti paluuta juurille. Tapahtuman pääesiintyjä on kulttimainetta nauttiva ja energisistä lavaesiintymisistään tunnettu folkpunk-kaksikko Jaakko & Jay.

H.O.T-Rock mollasi silloista opetusministeriä

BaltixH.O.T-Rock 2013 tekee kunniaa edeltäjilleen. 1990-luvun alussa silloinen opetusministeri Tytti Isohookana-Asunmaa oli siirtämässä Suomen Nuoriso-opistoa Mikkelistä Seinäjoelle. Omana protestinaan silloiset opiskelijat perustivat H.O.T-Rock –tapahtuman jonka lyhenne aikalaisten muistin mukaan muodostuu sanoista Hookana-Asunmaa On Tyhmä. Siirtotaistelu voitettiin ja keväinen rock-tapahtuma jäi elämään. H.O.T-Rockissa ensimmäisiä keikkojaan heittivät mm. nuorison taidetapahtumasta esille nousseet 16-vuotiaat heinolaisteinit. Paukkulan jumppasalin seinustalla esiintynyt ryhmä tunnettiin jo vuonna 1992 nimellä Apulanta.

Paukkulan luonnonkaunis kampus sijaitsee lähes kiven heittämän päässä Mikkelin torilta ja matka keskustasta kävellen vie kymmenisen minuuttia. Viitostien varressa sijaitsevalle festivaalialueelle on helppo tulla myös autolla. Graanin kauppakeskusten pihalla on riittävästi pysäköintitilaa ja kävelymatkaa kertyy vain parisataa metriä.

Juhola kehuu Paukkulan kampuksen monipuolisia olosuhteita. – Meillä on kaikki täällä valmiina, eikä juuri mitään tarvitse rakentaa. H.O.T-Rockin päälavana on parinsadan hengen sirkusteltta, jonka avattavat seinät mahdollistavat esitysten seuraamisen nurmikentällä piknik-hengessä. Teltta pienentää myös mahdollista sääriskiä. Majoitustilaa Paukkulan kampuksella on noin parillesadalle hengelle ja harvan festivaalialueen ytimessä asiakas pääsee majoittumaan 1-2 hengen huoneisiin joissa on oma wc ja suihku. Myös ruoka- ja kioskipalvelut tulevat sijaitsemaan festivaalialueen ytimessä.

Entiset paukkulalaiset mukaan

PekkajaJooniaStreng

Lähialueen asukkaiden lisäksi festivaali tavoittelee eri puolilla maata asuvia entisiä paukkulalaisia, opiskelijoita ja henkilökuntaa. Ennen H.O.T-Rockia järjestetään alumnitapaaminen entisille opiskelijoille ja luokkakokouksia varten voi varata tiloja opistolta.

H.O.T.Rock –tapahtuman pääsyliput maksavat 8 euroa ja niitä saa vain tapahtuma-alueen portilta. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.paukkula.fi. Mahdolliset majoitus- ja luokkakokousvaraukset: tilavaraukset@sno.fi ja puh. 040 357 3025.

Osallistu Paukkulan historian kuvien ja tarinoiden keräämiseen. Opiskelijamatrikkeli vuosilta 1923-1998 löytyy täältä.